Δύο κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό μιας 23χρονης φοιτήτριας σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί, η οποία έχασε τη ζωή της από την άγρια επίθεση που δέχθηκε, θα δηλώσουν αθώοι, ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος τους.  
«Θα δηλώσουν αθώοι όλων των κατηγοριών. Τίποτε δεν έχει αποδειχθεί ακόμη», δήλωσε ο δικηγόρος Μ.Λ.Σάρμα. Έξι πρόσωπα, ένα από τα οποία είναι ανήλικος, συνελήφθησαν μετά την επίθεση στις 16 Δεκεμβρίου και οι πέντε ενήλικες κατηγορούμενοι πρόκειται να δικαστούν για απαγωγή, βιασμό και φόνο.

Οι δύο ύποπτοι, που εκπροσωπούνται από τον εν λόγω δικηγόρο, είναι ο αδελφός του οδηγού του λεωφορείου Μουκές Σινγκ, και ένας ανειδίκευτος εργάτης, ο Ακσάϊ Θακούρ.

Οι πέντε κατηγορούμενοι, ηλικίας από 19 ως 35 ετών, εμφανίσθηκαν χθες για πρώτη φορά ενώπιον δικαστού σε δικαστήριο του Νέου Δελχί, το οποίο ανέγνωσε ενώπιόν τους κεκλεισμένων των θυρών το κατηγορητήριο.

Η επόμενη ακροαματική συνεδρίαση ορίστηκε για την Πέμπτη.

Στην Ινδία οι κατηγορούμενοι δικάζονται συνήθως πολλούς μήνες μετά τα γεγονότα για τα οποία κατηγορούνται, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η διαδικασία επιταχύνθηκε.

Η ιδιαίτερα αποτρόπαιη φύση αυτής της επίθεσης προκάλεσε διαδηλώσεις οργισμένων κατοίκων καθώς και μια έντονη συζήτηση για τη βία που ασκείται στις γυναίκες και την απάθεια της δικαιοσύνης και της αστυνομίας γι' αυτό τον τύπο των εγκλημάτων που συχνά μένουν ατιμώρητα.
TAGS