Εκτάκτως συνεδριάζει σήμερα το βράδυ στα Σκόπια η Κεντρική Επιτροπή της αντιπολιτευόμενης «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές της ΠΓΔΜ, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο.  
Τις προηγούμενες ημέρες, ο κ.Τσερβένκοφσκι είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει το κόμμα του στις δημοτικές εκλογές, καθώς όπως είχε αναφέρει, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι δεν είναι διατεθειμένη να διοργανώσει «ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές».  

Πάντως, σύμφωνα με αναφορές του Τύπου των Σκοπίων, μία μερίδα στελεχών του SDSM και κυρίως ορισμένοι υποψήφιοι που θεωρείται σίγουρο ότι θα επικρατήσουν σε δήμους που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, φέρονται να διαφωνούν με το ενδεχόμενο αποχής της κόμματος από τις δημοτικές εκλογές.  

Το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει η αντιπολίτευση στις δημοτικές εκλογές προέκυψε μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 24 Δεκεμβρίου εντός και εκτός της Βουλής κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού της χώρας για το 2013 και την αποχώρηση του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού, υπό το SDSM, από το Κοινοβούλιο.  

Τα αλβανικά κόμματα στην ΠΓΔΜ έχουν αναφέρει ότι θα συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου και μάλιστα έχουν γνωστοποιήσει ποιους υποψήφιους θα υποστηρίξουν σε ορισμένους δήμους, στους οποίους ο αλβανικός πληθυσμός αποτελεί πλειοψηφία.