Η Ινδία κάλεσε τον πρεσβευτή του Πακιστάν για να διαμαρτυρηθεί μετά το θάνατο δύο Ινδών στρατιωτών στο Κασμίρ και την «απάνθρωπη και προκλητική συμπεριφορά» των Πακιστών στρατιωτών, όπως ανέφερε το Νέο Δελχί. Η ινδική πλευρά αναφέρει ότι η σορός ενός από τους δύο στρατιώτες βρέθηκε ακρωτηριασμένη κοντά στο σημείο της συμπλοκής.

«Ο πρεσβευτής του Πακιστάν κλήθηκε για να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών» ανέφερε την Τετάρτη ο Ραντζάν Ματάι, εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της χώρας Α.Κ.Αντονι χαρακτήρισε απάνθρωπη τη μεταχείριση από τον πακιστανικό στρατό των δύο στρατιωτών. 

«Θα μεταφέρουμε τις διαμαρτυρίες μας στην πακιστανική κυβέρνηση και ο γενικός διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα έχει επαφές με τον πακιστανό ομόλογό του. Θα παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση» επισήμανε ο Αντονι.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης επιβεβαίωσε μεν ότι η σορός ενός από τα θύματα ήταν «άσχημα ακρωτηριασμένη», αλλά δεν επιβεβαίωσε αναφορές των ινδικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες η σορός είχε αποκεφαλιστεί.

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Σαλμάν Χουρσίντ επισήμανε πως το Νέο Δελχί θα δώσει «ανάλογη απάντηση» στην επίθεση στο Κασμίρ, την οποία χαρακτήρισε «ξεκάθαρη προσπάθεια διακοπής του ειρηνευτικού διαλόγου» που επαναλαμβάνεται μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη το 2008. Ο Χουρσίντ πρόσθεσε πως η κυβέρνηση και ο στρατός θα αποφασίσουν από κοινού άμεσα για το πως θα αντιδράσουν.

Πηγή: tovima.gr
TAGS