Με σημαντικότερο χαρακτηριστικό το... άρωμα γυναίκας, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) παρουσίασε τα εκλογικά του ψηφοδέλτια για όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών τις 24ης Φεβρουαρίου.
Στις εκλογικές λίστες των Δημοκρατικών, το 40% των υποψηφίων είναι γένους θηλυκού, ενώ τα τρία τέταρτα του συνόλου των ονομάτων επελέγησαν, όπως είπε ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστερής συμμαχίας, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, από τα ίδια τα μέλη του κόμματος στις εσωκομματικές «προκαταρκτικές» εκλογές που οργανώθηκαν στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

«Το ξεκάθαρο φαβορί είμαστε εμείς» και «πίσω από μας πρέπει να προσπαθήσουν να τρέξουν όλοι οι υπόλοιποι», πρόσθεσε ο Μπερσάνι, σύμφωνα με τον οποίο «το ποσοστό των υποψήφιων γυναικών, αυτή την φορά, αποτελεί πραγματική επανάσταση».

Το 25% των υποψηφίων είναι μη επαγγελματίες πολιτικοί. Ξεχωρίζουν η ολυμπιονίκης του κανό, Γιοσέφα Ίντεμ, ο πρώην εθνικός εισαγγελέας κατά της μαφίας Πιέρο Γκράσο, ο μέχρι χθες διευθυντής του ειδησεογραφικού καναλιού Rai News 24 Κοραντίνο Μινέο, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ιταλίας Αμεντέο Μπιάνκο και ο γενικός γραμματέας της εμπορικής ένωσης Confcommercio, Λουίτζι Ταράντο.

«Εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο τρόπο το προβάδισμα που μας δίνουν τα γκάλοπ. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε την χώρα», συμπλήρωσε ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι.