Μία φορά τον  μήνα αλλάζει τα σεντόνια στο κρεβάτι το 17% των Βρετανών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική ταμπόιντ «Daily Mail» αποκαλύπτοντας τις «βρωμερές» συνήθειες των πολιτών της Βρετανίας.  
Η έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα δύο χιλιάδων Βρετανών αποκαλύπτει ότι οι πολίτες της χώρας του Ντέιβιντ Κάμερον μάλλον έχουν… τσακωθεί με την καθαριότητα. Και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Οι γυναίκες είναι αυτές που επωμίζονται- σχεδόν πάντα!- την ευθύνη, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.
   
Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, το 40% των Βρετανών αλλάζει σεντόνια κάθε 15 ημέρες, την ώρα που οι αλλεργιολόγοι προειδοποιούν ότι τα ακάρεα της σκόνης από τα βρώμικα σεντόνια μπορεί να προκαλέσουν έκζεμα, άσθμα ακόμα και ρινίτιδα.  
Σύμφωνα με την έρευνα, δύο στους πέντε Βρετανούς ανανεώνουν τα σεντόνια στο κρεβάτι τους μία φορά την εβδομάδα .
Το 17% των Βρετανών παραδέχεται ότι αλλάζει σεντόνια του μία φορά το μήνα και ούτε…  

Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο,  το 1% των ερωτηθέντων υποστήριξε πως μπαίνει στον κόπο να στρώσει καθαρά σεντόνια μία φορά το χρόνο.   

Την ίδια ώρα, το 3% των Βρετανών δηλώνει ότι δεν είχε ιδέα πότε ανανεώνονται τα σεντόνια στο σπίτι του. Πιθανότατα δεν ενημερώνονται από τις οικιακές βοηθούς ή απλά δεν τους απασχολεί το θέμα.