Μια εσωτερική πτήση ματαιώθηκε σήμερα στην Ιαπωνία εξαιτίας ενός προβλήματος στα φρένα ενός Μπόινγκ 787, το τρίτο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάζεται μέσα σε τρεις ημέρες σε ιαπωνικές εταιρίες που χρησιμοποιούν αυτό τον τύπο του αεροσκάφους που άρχισε τα δρομολόγια πριν από λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.
Η πτήση της All Nippon Airways (ANA) που ματαιώθηκε στο Γιαμαγκούσι (δυτική Ιαπωνία) είχε φτάσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα από το Τόκιο και έπρεπε να επιστρέψει εκεί το απόγευμα, αλλά ένα ανταλλακτικό των πίσω αριστερών φρένων στο σύστημα προσγείωσης δεν ήταν διαθέσιμο στο Γιαμαγκούσι για άμεση επισκευή, σύμφωνα με τις εξηγήσεις του εκπροσώπους του αεροδρομίου.

Η ματαίωση του δρομολογίου λαμβάνει χώρα έπειτα από δύο άλλα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε δύο Μπόινγκ 787 Dreamliner μιας άλλης ιαπωνικής εταιρίας, της Japan Airlines (JAL).

Τη Δευτέρα αρχή πυρκαγιάς σημειώθηκε σε ένα Boeing 787 της JAL που είχε μόλις προσγειωθεί στη Βοστώνη (ΗΠΑ) εξαιτίας της υπερθέρμανσης μιας μπαταρίας ενός συστήματος τροφοδοσίας. Οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος είχαν ήδη βγει από το αεροπλάνο.

Οι αμερικανικές αρχές ασφάλειας των μεταφορών (NTSB) ερευνούν για να προσδιορίσουν την πηγή του προβλήματος αυτού.
   Χθες Τρίτη, στο ίδιο αεροδρόμιο, ένα άλλο Boeing 787 της JAL σημείωσε καθυστέρηση στο δρομολόγιό του εξαιτίας μιας διαρροής καυσίμων.

Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται ενώ η Boeing επιταχύνει την παραγωγή του Boeing 787.

H ANA είναι, μαζί με την ανταγωνίστριά της JAL, από τις σημαντικότερες εταιρίες πελάτες της Boeing, καθώς έχει παραγγείλει 66 Boeing 787 Dreamliner.