Στο υψηλότερο ποσοστό τους από το 2005 βρίσκονται οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), οι οποίοι, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern, συγκεντρώνουν συνολικά 42%.

Ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος ωστόσο, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), καταποντίζονται στο 2%, πίσω και από τους Πειρατές, μένοντας μακριά από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%). Πτώση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σημειώνουν και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι περιορίζονται ακόμα στο 25%, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν δύο μονάδες και φθάνουν στο 15%. Η Αριστερά ανεβαίνει κατά μια μονάδα και συγκεντρώνει ποσοστό 9%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Forsa, Μάνφρεντ Γκίλνερ, οι Χριστιανοδημοκράτες επωφελούνται από την υποχώρηση του FDP, ενώ φαίνεται ότι προβλήματα αντιμετωπίζει και η υποψηφιότητα του Πέερ Στάινμπρουκ, για τον οποίο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 51% εκτιμά ότι «δεν θα είναι καλός Καγκελάριος».