Πενήντα οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους πολύ σοβαρά, σήμερα στη Νέα Υόρκη, όταν ένα ferry boat που μετέφερε κατοίκους των προαστίων που πήγαιναν να εργαστούν στο Μανχάταν χτύπησε βίαια στην προβλήτα κατά την άφιξη του, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να πέσουν ο ένας πάνω στον άλλον και να χτυπήσουν.
«Πενήντα οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν και δυο από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, ο Τσαρλς Ρόου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ferry Seastreak Wall Street, το οποίο έφθανε από το γειτονικό Νιού Τζέρσεϊ μετέφερε 326 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος, όταν συνέβη το ατύχημα, λίγο πριν από τις 09:00 τοπική ώρα κοντά στην Wall Street.

Ο πρώτος απολογισμός των πυροσβεστών έκανε λόγο για 17 τραυματίες.

Το πλοίο έφτασε «με πλήρη ταχύτητα στην προβλήτα» της αποβάθρας 11 στο Ιστ Ρίβερ, στο νότιο άκρο του Μανχάταν, είπε ένας επιβάτης, ο Σον Μπόιλ, στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC New York.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιβάτες δεν είχαν ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα. «Δεν έκαναν καμία ανακοίνωση», τόνισε.

«Τα πάντα ήταν απολύτως φυσιολογικά», επιβεβαίωσε μια άλλη επιβάτης η Μπετ Σέμπιουλας, «αλλά το φέρι δεν σταμάτησε».

Πολλοί από τους επιβάτες ήταν όρθιοι, μερικοί απασχολημένοι με το κινητό τους τηλέφωνο, και έτοιμοι να αποβιβαστούν, όταν έγινε η πρόσκρουση.

«Μιλούσα, και ξαφνικά βρέθηκα στον αέρα, σχεδόν σε ύψος δύο μέτρων», είπε μια νεαρή γυναίκα, η Άσλεϊ Φέρμαν, ενώ ένας άλλος επιβάτης εξήγησε πώς βρέθηκε μαζί με έναν άλλο άγνωστο πεσμένος στα γόνατα. Μερικοί επιβάτες πανικοβλήθηκαν και προσπάθησαν απεγνωσμένα να βγουν από το πλοίο.

Οι τραυματίες απομακρύνθηκαν με φορεία και διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης. Εκτός από τους δύο που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι, δέκα ακόμη είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές.