«Οι Ιταλοί δικαστικοί είμαστε αμερόληπτοι», ήταν η πρώτη αντίδραση του ιταλικού δικαστικού σώματος στις δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Τρίτης ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο πρώην πρωθυπουργός, μεγιστάνας του Τύπου και ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας υποστήριξε ότι η διατροφή 200.000 ευρώ την ημέρα που επιδικάστηκε υπέρ της πρώην συζύγου του, Βερόνικα Λάριο «οφείλεται σε τρεις κομμουνίστριες και φεμινίστριες δικαστίνες».

Οι Ιταλοί δικαστικοί τονίζουν ότι «είμαστε αμερόληπτοι. Υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει ζητήσει από τους εκπροσώπους της πολιτικής να μην σχολιάζουν δικαστικές υποθέσεις με χλευαστικό τόνο», σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του εφετείου του Μιλάνου Τζοβάνι Κάντσιο και η Λίβια Πομοντόρο, πρόεδρος του δικαστηρίου της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

«Επιθυμούμε να αποκρούσουμε κάθε υπόνοια σχετικά με τυχόν μεροληπτική στάση των δικαστικών που ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη υπόθεση όλοι γνωρίζουν τον επαγγελματισμό τους και την προσοχή με την οποία προσέγγισαν την υπόθεση», τόνιζαν οι Κάντσιο και Πομοντόρο.