Περίπου 200 νεαροί Αλβανοί πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία της Σερβίας στα Σκόπια εξαιτίας των αντιαλβανικών συνθημάτων και το κάψιμο αλβανικής σημαίας από Σέρβους χούλιγκαν στη Γένοβα, στον πρόσφατο ποδοσφαιρικό αγώνα της Ιταλίας με την Σερβία.

 

Την συγκέντρωση διοργάνωσε αλβανική μη κυβερνητική οργάνωση από τα Σκόπια, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι η σερβική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει δημόσια συγνώμη απ΄ όλους τους Αλβανούς για το αντιαλβανικό μένος που επέδειξαν οι Σέρβοι χούλιγκαν στη Γένοβα.

 

Οι συγκεντρωμένοι έστησαν δύο πρόχειρες εστίες και έπαιξαν ποδόσφαιρο στον δρόμο μπροστά από την σερβική πρεσβεία.

 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες Αλβανών, για τον ίδιο λόγο, πραγματοποιήθηκαν τις περασμένες ημέρες στα Τίρανα και στην Πρίστινα.

 

Όπως μεταδίδουν σερβικά ΜΜΕ, περίπου 20 νεαροί Αλβανοί, κρατώντας σημαίες της Αλβανίας και του Κοσόβου, συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα μπροστά από την σερβική πρεσβεία στις Βρυξέλλες

 

Κάποιοι από αυτούς προσπάθησαν να υποστείλουν την σημαία της Σερβίας από τον ιστό στην πρεσβεία, όμως δεν πρόλαβαν, καθώς μόλις άκουσαν σειρήνες περιπολικών της αστυνομίας, τράπηκαν σε φυγή.