Μάχη προκειμένου να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα στη νοτιοανατολική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκμεταλλευόμενες τη μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
«Προσπαθούμε να κάνουμε το μέγιστο και να σταθεροποιηθεί η κατάσταση πριν από την επιστροφή του καύσωνα και των συνθηκών ξηρασίας», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης των πυρκαγιών Σέιν Φιτζίμονς.

Ο υδράργυρος, ο οποίος είχε ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου αυτές τις μέρες, υποχώρησε το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις, από την Παρασκευή αναμένεται νέο κύμα καύσωνα.

Οι πυρκαγιές μαίνονται για σχεδόν μια εβδομάδα και έχουν καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια ειδικά στο νησί της Τασμανίας στο νότιο τμήμα της χώρας. Περίπου 130 πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη με τουλάχιστον 15 από αυτές να βρίσκονται εκτός ελέγχου.
Τουλάχιστον 350.000 εκτάρια δάσους, θάμνων, καλλιεργειών και βοσκοτόπων κάηκαν στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αυστραλίας. Από τις πυρκαγιές έχουν καεί επίσης χιλιάδες πρόβατα.

Το 2009, οι πυρκαγιές που ξεκίνησαν από έναν κεραυνό στην πολιτεία της Βικτώρια είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 173 ανθρώπους.