Την «ισχυρή» δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών υπέρ της ασφάλειας του Ισραήλ επιβεβαίωσε ο απερχόμενος υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον ισραηλινό ομόλογό του, Εχούντ Μπαράκ.
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για «μια σειρά από θέματα και ανανέωσαν τις θέσεις συνεργασίας σε πολλά περιφερειακά θέματα ιδιαίτερα με τη Συρία, το Ιράν και τη Λωρίδα της Γάζας» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Ο κ. Πανέτα δήλωσε επίσης στον ομόλογό του «την ισχυρή δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια του Ισραήλ και τους δεσμούς άμυνας ΗΠΑ-Ισραήλ», ανέφερε ο κ. Λίτλ.

Αντικαταστάτης του κ. Πανέτα διορίστηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώην Δημοκρατικός γερουσιαστής Τσακ Χέιγκελ, αν και απομένει η έγκριση της Γερουσίας των ΗΠΑ για να τεθεί σε ισχύ ο διορισμός του.

Ο κ. Χέιγκελ ο οποίος έχει κατά το παρελθόν κατηγορηθεί από τους Ρεπουμπλικάνους για μη επαρκή υπεράσπιση του Ισραήλ, σχετικά με την επιβολή κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, επιβεβαίωσε επίσης την «πλήρη υποστήριξή» του στο Ισραήλ.