Η προκαταρκτική ακρόαση για τον Λούκα Ρόκο Μανιότα, κατηγορούμενο για τη δολοφονία του κινέζου φοιτητή Τζουν Λιν τον περασμένο Ιούνιο θα ξεκινήσει αύριο στο Μόντρεαλ και αναμένεται να διαρκέσει συνολικά περίπου τέσσερις εβδομάδες.
Ο Μανιότα κατηγορείται για δολοφονία πρώτου βαθμού και το διαμελισμό του κινέζου φοιτητή Τζουν Λιν. Ο τριαντάχρονος εμφανίστηκε ως σταρ σε δικαστήριο του Μόντρεαλ χθες, καθώς οι δικηγόροι επεξεργάζονται όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για την αναμενόμενη δίκη που αναμένεται να λάβει παγκόσμια δημοσιότητα.

Ο Μανιότα αντιμετωπίζει πολλές επιπλέον κατηγορίες που σχετίζονται με τη δολοφονία του Λιν τον περασμένο Μάιο: βεββήλωση νεκρού, δημοσίευση άσεμνου υλικού, εγκληματική παρενόχληση του πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ και άλλων μελών του Κοινοβουλίου και αποστολή άσεμνου και απρεπούς υλικού. Ο νεαρός πορνοστάρ από το Οντάριο έχει δηλώσει αθώος και έχει επιλέξει μεικτή ακροαματική διαδικασία, με δικαστή και ενόρκους.

Ο Μανιότα έγινε στόχος διεθνούς καταδίωξης τον περασμένο Ιουνιο, αφότου δέματα που περιείχαν τμήματα του διαμελισμένου σώματος του κινέζου φοιτητή Τζουν Λιν έφθασαν σε διάφορα σημεία του Καναδά. Ο ίδιος κατηγορείται για την αποστολή μελών του κατακερματισμένου σώματος του κινέζου φοιτητή με διάφορους αποδέκτες, όπως το πρωθυπουργικό γραφείο, το γραφείο του Ομοσπονδιακού Φιλελεύθερου Κόμματος και δύο σχολεία του Βανκούβερ.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας του Τζουν Λιν και η αποστολή των δεμάτων απασχόλησαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επί σειρά εβδομάδων το καλοκαίρι του 2012.