Ένας δικηγόρος που πιθανώς να εκπροσωπήσει τρεις από τους έξι κατηγορουμένους για την απαγωγή, τον βιασμό και τη δολοφονία της 23χρονης φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, υποστηρίζει ότι οι τρεις υπέστησαν βασανιστήρια και εξαναγκάστηκαν να ομολογήσουν το έγκλημα.

Οι πέντε από τους έξι υπόπτους - ο έκτος θα δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων - εμφανίστηκαν σήμερα για δεύτερη φορά ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να εξετάσει την υπόθεση.

Ο δικηγόρος Μανιχάρ Λαλ Σαρμά είπε ότι ο ένας εκ των υπόπτων βασανίστηκε επί δέκα ημέρες. «Εξαναγκάστηκε να ομολογήσει. Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μιλήσει», δήλωσε ο δικηγόρος.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν βασανιστεί βάναυσα. Οι δηλώσεις τους στο δικαστήριο έγιναν υπό πίεση. Τα στοιχεία χειραγωγήθηκαν για να καθησυχάσουν την οργή του λαού», πρόσθεσε.

Ο συνήγορος του τέταρτου υπόπτου ανέφερε ότι ο πελάτης του θα δηλώσει αθώος, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα δηλώσει αθώος ή ένοχος ο πέμπτος ύποπτος.

Το θύμα και ένας φίλος της δέχτηκαν επίθεση σε λεωφορείο στο νότιο τμήμα του Νέου Δελχί. Η φοιτήτρια υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

TAGS