«Η κυβέρνησή μου δεν φέρει καμία ευθύνη, δεν έκανε κανένα απολύτως λάθος», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά την διάρκεια συμμετοχής του σε τοκ -σόου του ιδιωτικού καναλιού «La 7».
«Ήθελα να φτιάξω νοσοκομεία για παιδιά και να ανοίξω πανεπιστήμιο για μελλοντικούς πολιτικούς, μαζί με τους φίλους μου Βλαντίμιρ Πούτιν, Τζορτζ Μπους και Τόνι Μπλερ, αλλά αναγκάσθηκα να καθυστερήσω την εφαρμογή του όλου σχεδίου», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, μέχρι το 2009 «τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία στην Ιταλία, ήταν γεμάτα και με δυσκολία μπορούσε να βρει κανείς θέση στις αεροπορικές πτήσεις. Δεν υπήρχε, δηλαδή, καμία ένδειξη της οικονομικής κρίσης».
Ο μεγιστάνας πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε επίσης ότι τον συνδέει στενή φιλία με τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «τον οποίο και κατάφερε να πείσει να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του 'Αντερς Φογκ Ρασμούσεν για την θέση του γενικού γραμματέα του Νάτο».

Κατά την συμμετοχή του στην εκπομπή του «La 7», ο «Καβαλιέρε» επανέλαβε ότι «αρκετοί ιταλοί δικαστικοί είναι κομμουνιστές» και ότι «η αριστερά διατηρεί το ταξικό μίσος κατά όσων έχουν μια σημαντική οικονομική ευχέρεια».
Aίσθηση προκάλεσε η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι ότι «η επιστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την οποία, τον Αύγουστο του 2011 ζητήθηκαν από την Ιταλία σημαντικές οικονομικές περικοπές και παρεμβάσεις, στην πραγματικότητα συντάχθηκε από την κυβέρνηση της Ρώμης». Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το διέψευσε, λέγοντας ότι είναι «πρόκειται για άποψη εσφαλμένη και ανακριβή».

Παράλληλα, μια επιχειρηματίας από τον ιταλικό Βορρά που παρενέβη στην εκπομπή, κατήγγειλε ότι «μόνο μια στις τρεις αυτοκτονίες για οικονομικούς λόγους, γίνεται, πλέον, είδηση» και ότι «πολλοί επιχειρηματίες, λόγω χρεών, αναγκάζονται να πουλήσουν το σπίτι τους και να κοιμούνται ακόμη και στο αυτοκίνητο».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν λίγο πριν το τέλος της εκπομπής, όταν ο ζάμπλουτος πρώην πρωθυπουργός διάβασε επιστολή με την οποία κατηγορούσε τον δημοσιογράφο Μάρκο Τραβάλιο (από τους μεγαλύτερους κατακριτές του) ότι έχει καταδικασθεί δέκα φορές για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Πρόκειται για καταδίκες της αστικής και όχι της ποινικής δικαιοσύνης» , απάντησε ο απευθείας ενδιαφερόμενος.