Η Γαλλία θα προσφέρει «όλη την απαραίτητη υποστήριξη» στην συριακή αντιπολίτευση υπό τον όρο ότι «η τρομοκρατία δεν θα μπορέσει να έχει θέση και θα αποκλειστεί από κάθε διαδικασία» στη Συρία, δήλωσε την Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τον Ολάντ, η χώρα του θα ενεργήσει σε όλους τους διεθνείς θεσμούς για την υποστήριξη του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού και «επί τόπου θα προσφέρει όλη την απαραίτητη υποστήριξη, υπό τον όρο πάντα ότι η τρομοκρατία δεν θα μπορέσει να έχει θέση και θα αποκλειστεί από κάθε διαδικασία».

«Η πτώση του καθεστώτος είναι αναπόφευκτη και ως εκ τούτου έχουμε να προετοιμάσουμε την μετά τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ εποχή με την αξίωση να μην αγνοηθεί καμία από τις κοινότητες που στηρίζουν την ενότητα του συριακού λαού και σκέφτομαι κυρίως τους χριστιανούς και τους αλαουίτες», σημείωσε.

Ο Ολάντ υπογράμμισε επίσης ότι η Γαλλία θα διευκολύνει «όσο είναι δυνατό» την πολιτική μετάβαση στη Συρία.

«Η Γαλλία ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τον εθνικό συνασπισμό ως την μόνη νόμιμη αρχή που εκπροσωπεί σήμερα τον συριακό λαό», υπενθύμισε, προσθέτοντας ότι «αυτός ο συνασπισμός οικοδομείται, ενισχύεται κάθε μέρα».