Ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν στην επιφάνεια του νεκροταφείου δίπλα στην εκκλησία του Whitby, μετά από κατολίσθηση που προκλήθηκε από την ισχυρή βροχόπτωση.     
Στον λόφο όπου υπήρξε η κατολίσθηση είναι χτισμένη η εκκλησία St Mary's η οποία έχει έχει συνδεθεί με το όνομα του Κόμη Δράκουλα. Ακριβώς δίπλα στην εκκλησιά που κατασκευάστηκε το 1100 υπάρχει το νεκροταφείο που ενέπνευσε τον Bram Stoker για να γράψει το γνωστό μυθιστόρημα τρόμου.

Όπως αναφέρει το BBC μερίδιο ευθύνης για την κατολίσθηση έχει ένας σπασμένος σωλήνας αποχέτευσης που περνούσε μέσα από τον λόφο και έσπασε. Η υπερβολική ποσότητα βροχής σε συνδυασμό με τον σπασμένο αγωγό, ήταν η αιτία της κατολίσθησης.

Η ηγουμένη της εκκλησίας Canon David Smith τόνισε «Το νεκροταφείο ήταν κλειστό για πάνω από έναν αιώνα, οπότε, έχουν εκτεθεί μόνο οστά και τίποτα άλλο. Τα συλλέγουμε και τα ξανατοποθετούμε στο χώμα της ίδιας αυλής, αλλά από την αντίθετη πλευρά, μακριά από τον γκρεμό».

Ο Barry Brown, ιδιοκτήτης του Kippers Fortune εξέφρασε τους φόβους του για περαιτέρω πρόβλημα τονίζοντας ότι εάν δεν γίνει κάτι θα υπάρξει περαιτέρω κατολίσθηση.

Η ηγουμένη τονίζει ότι «Η εκκλησία είναι ένα διατηρητέο κτήριο. Πολιτικοί μηχανικοί εργάζονται για να λύσουν το πρόβλημα. Θα ήταν τεράστια απώλεια για την ενορία μας αλλά και για την περιοχή μας αν τυχόν η St Mary' καταρρεύσει. Ελπίζω να επισκευαστεί όσο γίνεται η ζημιά μέχρι το Σάββατο ώστε να καταφέρουμε να περισώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε».