Έπειτα από μήνες συγκρούσεων γύρω από τη βάση της συριακής αεροπορίας στο Ταφτανάζ, οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν ότι κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις απομακρύνοντας τις δυνάμεις του Άσαντ.

Όπως ανέφερε στο Reuters την Παρασκευή η οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που πρόσκειται στους αντικαθεστωτικούς, η βάση πέρασε στον έλεγχο των ανταρτών.

Αντάρτες του «Ισλαμικού Μετώπου», συνασπισμού ισλαμιστικών αντικαθεστωτικών ομάδων, ανέφεραν ότι το Ταφτανάζ ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη βάση για ελικόπτερα της συριακής αεροπορίας.

«Πρόκειται για την κατάληψη της μεγαλύτερης αεροπορικής βάσης από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος πριν από 22 χρόνια. Το αεροδρόμιο Ταφτάναζ κατελήφθη από (τρεις ισλαμικές ριζοσπαστικές οργανώσεις) το Μέτωπο αλ Νόσρα, τις Άχραρ αλ Σαμ και Τάλιαα αλ Ισλαμίγια» ανέφερε ο Παρατηρητήριο.

Το Παρατηρητήριο, που βασίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών στη Συρία, είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι μαχητές του τζιχάντ (του ισλαμικού ιερού πολέμου) είχαν καταλάβει μέρος του αεροδρομίου το οποίο πολιορκείτο επί εβδομάδες.

Από το αεροδρόμιο αυτό απογειώνονταν τα αεροσκάφη για να πραγματοποιούν επιδρομές εναντίον προπυργίων των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ.

TAGS