Η εκταφή του λειψάνου του Γιάσερ Αραφάτ θα γίνει την επόμενη Τρίτη, προκειμένου να διερευνηθεί η ακρίβεια των ισχυρισμών ελβετικού εργαστηρίου, σύμφωνα με τους οποίους, στα ρούχα του εκλιπόντος Παλαιστίνιου ηγέτη, βρέθηκαν ίχνη ενός ραδιενεργού ισοτόπου (πολώνιο 210).   
Το εύρημα αυτό έρχεται να αναζωπυρώσει τις μέχρι τώρα μη αποδεδειγμένες υποψίες των Παλαιστινίων αξιωματούχων, αφού ο θάνατος του Αραφάτ το Νοέμβριο του 2004 σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Γαλλίας εξ αρχής θεωρήθηκε εξαιρετικά «περίεργος».

Οι Παλαιστίνιοι εξ αρχής είχαν κατηγορήσει το Ισραήλ για άμεση εμπλοκή στον θάνατο του ηγέτη τους, μη έχοντας όμως τίποτε το συγκεκριμένο δεν μπορούσαν να προχωρήσουν σε περισσότερες ενέργειες.  

Μετά από αυτή την απρόσμενη εξέλιξη, Ρώσοι, Ελβετοί και Γάλλοi εμπειρογνώμονες θα λάβουν υλικό από τα οστά του Αραφάτ το οποίο και θα εξετάσουν σε τρία διαφοερετικά εργαστήρια στις χώρες τους.  

Η σορός του θα ταφεί εκ νέου την ίδια ημέρα με στρατιωτικές τιμές σε μια τελετή όμως η οποία δεν θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο.  

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας των εμπειρογνωμώνων Ταουφί Τιράουι, το πόρισμα μπορεί να βγεί μετά από αρκετούς μήνες αφού τέτοιου τύπου έρευνες απαιτούν πολύ χρόνο.