Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς ανήγγειλε συλλήψεις υπουργών και συνεργατών του, αν αποδειχθεί ότι έχουν σχέση με τον καταζητούμενο αρχηγό της ναρκομαφίας, Ντάρκο Σάριτς.

Ο κ. Ντάτσιτς προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση μετά την αναγγελία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν στις 6 Ιανουαρίου ότι ο Ντάρκο Σάριτς θα συλληφθεί, που πυροδότησε δημοσιεύματα του τύπου για πιθανές σχέσεις του καταζητούμενου με κρατικούς αξιωματούχους.

«Δώστε μου αυτόν που συνομίλησε με τον Σάριτς και σήμερα θα συλληφθεί. Οι κατηγορίες αυτές είναι βαριές και δεν θέλω να πω περισσότερα, επειδή δεν θέλω να είμαι σε μία κυβέρνηση, οι υπουργοί της οποίας μιλούν με τον Σάριτς. Αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει, τότε αναμένω απολογίες», δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός είπε ότι από τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης δεν έλαβε καμία πληροφόρηση σχετικά με τα δημοσιεύματα του Τύπου περί παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών που δείχνουν διασυνδέσεις του Σάριτς με υπουργούς.

Ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του Σάριτς δεν θα είναι επιτυχείς, αν διεξάγονται μέσω εφημερίδων, επειδή ο καταζητούμενος αρχηγός της ναρκομαφίας μπορεί με τον τρόπο αυτό να ειδοποιείται, ώστε να αλλάζει τόπο διαμονής, κάτι που συνέβαινε ήδη στο παρελθόν.

Υπογράμμισε ότι είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης όλοι οι δράστες ποινικών αδικημάτων να συλληφθούν και ότι το ίδιο θα συμβεί με τον Σάριτς και όσους βρίσκονται στην κυβέρνηση και επικοινωνούν μαζί του.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Κουρίρ» του Βελιγραδίου αναφέρεται ότι υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία του Σάριτς με υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης την οποία παρέδωσε υπηρεσία ασφάλειας άλλης χώρας στην αντίστοιχη σερβική υπηρεσία, καθώς από κοινού προσπαθούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον Σάριτς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κρατικός αξιωματούχους είναι και στην τωρινή κυβέρνηση και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η σύλληψη του Σάριτς να οδηγήσει σε σοβαρή κυβερνητική κρίση.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η συνομιλία καταγράφηκε, όταν ο υπουργός ήταν για ταξίδι σε μία από τις χώρες της περιοχής.