Ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν επέκρινε τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον λέγοντας ότι χρησιμοποιεί άλλα λόγια αναλόγως με το πού απευθύνεται, όταν δηλαδή μιλά στους Βρετανούς και όταν μιλά στις συνόδους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Standard η οποία δημοσιεύεται σήμερα, ο σοσιαλδημοκράτης Φάιμαν εκτιμά ότι ο Κάμερον μιλά «αλλιώς στη χώρα του κι αλλιώτικα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Για το λόγο αυτό με τον βρετανό συντηρητικό πρωθυπουργό ο αυστριακός καγκελάριος νιώθει κάπως άβολα «τόσο στη σχέση σε προσωπικό επίπεδο όσο και στη σχέση εμπιστοσύνης».

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Κάμερον, υπό τις πιέσεις του ρεύματος των ευρωσκεπτικιστών στους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια των Βρετανών για την Ε.Ε., έχει εντείνει τις επικρίσεις σε βάρος της ένωσης.

Από την άλλη πλευρά, στην προοπτική της διαδοχής του συντηρητικού Πορτογάλου Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2014, ο Φάιμαν τάχθηκε υπέρ του γερμανού σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς, του νυν προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου