Σφοδρή σύγκρουση στην Κυπριακή Βουλή για τα περιουσιακά στοιχεία

Σφοδρή σύγκρουση στην Κυπριακή Βουλή για τα περιουσιακά στοιχεία
Σφοδρή επίθεση κατά του υποψηφίου προέδρου Γιώργου Λιλλήκα εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού με αφορμή τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους Λιλλήκα.

Σε γραπτή δήλωση, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει «αισχρά και ανήθικα τα υπονοούμενα», που όπως αναφέρει, άφησε ο κύριος Λιλλήκας σε σχέση με τα δικά του περιουσιακά στοιχεία και τον τρόπο, που αποκτήθηκαν.

Ο κ. Κυπριανού δεσμεύτηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της συζύγου του, μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ υπενθυμίζει, επίσης, ότι δεν είναι ο ίδιος που βρέθηκε στο παρελθόν «στο μάτι του κυκλώνα για ύποπτα θέματα και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην επιτροπή ελέγχου της Βουλής , αλλά ο κύριος Λιλλήκας».

Για το θέμα προηγήθηκε άλλη δήλωση του γ.γ. του ΑΚΕΛ, ο οποίος κάλεσε τον κ. Λιλλήκα να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των εταιρειών «με τις οποίες είναι συνδεδεμένος, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα».

Ο κ. Λιλλήκας απάντησε ότι σε αντίθεση με τον κ. Κυπριανού δεν υπήρξε ποτέ έμμισθος της πολιτικής, αλλά εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, ο κ. Λιλλήκας προκάλεσε τον κ. Κυπριανού «να δηλώσει στους πολίτες εάν είχε ποτέ προσωπικό ή οικογενειακό όφελος από πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια διορίστηκαν στο υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Χριστόφια ή εάν είχε προσωπικό ή οικογενειακό όφελος από πρόσωπα και εταιρείες που αναλάμβαναν δημόσιες προσφορές από το κράτος».

Ο κ. Λιλλήκας έδωσε στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της συζύγου του, τα οποία είναι ελεγμένα από έγκριτη λογιστική εταιρεία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο