Περισσότεροι από 10.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν σήμερα στα Σκόπια για να καταγγείλουν, όπως ανέφεραν, «τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης από τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Η «Πορεία για την Αλήθεια» όπως αποκάλεσαν τη διαδήλωση, ξεκίνησε μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ιδιωτικού φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού «Σίτελ» πέρασε μπροστά από τα κτίρια της κυβέρνησης και της Βουλής και κατέληξε μπροστά από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης της ΠΓΔΜ (MRTV).

Ο αρχηγός της αντιπολιτευόμενης «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι τόνισε ότι τα δύο αναφερόμενα μέσα ενημέρωσης στη χώρα έχουν μετατραπεί «σε όργανα προπαγάνδας του καθεστώτος του Νίκολα Γκρούεφσκι και επιχειρούν πλύση εγκεφάλου του κόσμου».

«Και τα δύο αυτά μέσα ενημέρωσης λειτουργούν με χρήματα του λαού. O "Σίτελ" μέσω των πολυάριθμων κρατικών διαφημίσεων και το "MRTV" μέσω του ανταποδοτικού τέλους. Αντί να μεταδίδουν αντικειμενικά, προβαίνουν σε ψεύδη και παραποιούν την πραγματικότητα στη χώρα» ανέφερε ακόμη ο κ. Τσερβένκοφσκι.

Ο αρχηγός του SDSM επανέλαβε το αίτημα του κόμματός του για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα και ανήγγειλε συνέχιση των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.