Η Γαλλία επιβεβαίωσε σήμερα πως πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Γκάο, στο βόρειο Μάλι, καταστρέφοντας στρατόπεδα εκπαίδευσης και αποθήκες επιμελητείας ενόπλων οργανώσεων.
"Η αποστολή αυτή πραγματοποιήθηκε από τέσσερα Rafale που απογειώθηκαν από τη Γαλλία και που έχουν ενισχύσει το γαλλικό αεροπορικό μηχανισμό», αναφέρει σε μια ανακοίνωση ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

"Η γαλλική πολεμική αεροπορία έθεσε στο στόχαστρο και κατέστρεψε αυτή την Κυριακή πολλούς στόχους» στο βόρειο Μάλι «κοντά στην Γκάο», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον υπουργό, καταστράφηκαν κυρίως «στρατόπεδα εκπαίδευσης, υποδομές και αποθήκες επιμελητείας που αποτελούσαν τα μετόπισθεν των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Σκοπός της Γαλλίας «είναι να διεξαγάγει μια αδυσώπητη μάχη κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, εμποδίζοντας οποιαδήποτε νέα επίθεση αυτών των οργανώσεων προς το νότιο Μαλί, που θα απειλούσε τη σταθερότητα αυτής της φίλης χώρας και μειώνοντας την ικανότητά τους παντού όπου θα είναι απαραίτητο», γράφει ο υπουργός Άμυνας.

Ο Λε Ντριάν επαναβεβαιώνει την «πλήρη» αποφασιστικότητα της Γαλλίας και δηλώνει πως «οι στρατιωτικές ενέργειες που έχουν αναληφθεί θα συνεχιστούν όσο είναι απαραίτητο».
TAGS