Η συμμετοχή στη μαζική διαδήλωση όσων αντιτίθενται στον γάμο των ομοφυλόφιλων ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις των διοργανωτών και ολκληρώθηκε με συναυλία κάτω από τον Πύργο του Άϊφελ.   
Οι τρεις διαφορετικές πορείες εξελίχθηκαν χωρίς επεισόδια. Σύμφωνα με τους οργανωτές, στο Παρίσι διαδήλωσαν γύρω στα 800.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 350.000.

Η ομάδα «Διαδήλωση για όλους», που ανέλαβε την πρωτοβουλία της διαμαρτυρίας, είχε δηλώσει ότι θα ήταν ικανοποιητικό αν κατέβαιναν στους δρόμους 200.000 άτομα. Η ικανοποίηση επομένως είναι ξεκάθαρη και περιμένουν κάποια κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία πρόκειται να φέρει το νέο σχέδιο νόμου στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη.

Με διαφορετικές αφετηρίες στις πορείες τους, συμμετείχε και η δεξιά του κόμματος UMP με επικεφαλής τον Ζαν Φρανσουά Κοπέ, αλλά όχι τον Φρανσουά Φιγιόν. Στους δρόμους δεν κατέβηκε η Μαρίν Λεπέν, επικεφαλής όμως της πορείας του Εθνικού Μετώπου βρέθηκε η ανιψιά της, η νεαρή βουλευτής Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, ενώ συμμετοχή στη διαδήλωση είχε και η Καθολική Εκκλησία, καθώς και ομάδα καθολικών φονταμενταλιστών.

Το σημείο της νομοθεσίας το οποίο αρνείται να αποδεχθεί η πλειοψηφία των διαδηλωτών, είναι η διαφοροποίηση της έννοιας της γονικής σχέσης στην οικογένεια. Για να μπορέσουν να αναγνωρισθούν τα ίδια δικαιώματα στα φορολογικά, τα κληρονομικά, αλλά και στην κηδεμονία των παιδιών σε άτομα του ιδίου φύλου, το σχέδιο νόμου προτείνει την κατάργηση των όρων μητέρα και πατέρας και τη χρήση «γονιός 1 και γονιός 2».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν ακόμα και ενώσεις ομοφυλόφιλων, που θεωρούν ότι είναι θεμελιώδης για τα παιδιά η διατήρηση της γονικής σχέσης «μητέρας-πατέρα» και ζητούν να διερευνηθεί άλλη λύση νομοθετικά για την ένωση δύο ατόμων του ιδίου φύλου, μέσω συζυγικής σχέσης.