Την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε μουσικών, ο ένας εκ των οποίων είναι γνωστός στιχουργός.
Όπως αναφέρει η Guardian, o 34χρονος Roozbeh Bemani κατηγορείται από τις αρχές «για παράνομη παραγωγή και διανομή underground μουσικής σε μουσικούς από το Λος Άντζελες και σε δορυφορικά κανάλια».  

Οι συλλήψεις αυτές έγιναν γνωστές την Κυριακή από τον ιρανό ποιητή και μελοποιό Yaghma Golrouie, μέσω ανοιχτής επιστολής που απεστάλη στο φοιτητικό ιστότοπο Pana. Ο ποιητής καταδικάζει τις συλλήψεις και  προτρέπει την ιρανική καλλιτεχνική κοινότητα να αναλάβει δράση εναντίον της κυβερνητικής καταστολής.  

«Οι μουσικοί που κρατούνται, ή σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές "τα περιβόητα μέλη συμμορίας" είναι οι στιχουργοί Bemani, Afshin Moghaddam και ο συνθέτης Alireza Afkari... η δουλειά τους έχει συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην ακμάζουσα μουσική βιομηχανία του Ιράν και πάντα βρισκόταν εντός πλαισίου με τις οδηγίες του υπουργείο Ισλαμικής κουλτούρας και Καθοδήγησης», αναφέρει ο Golrouie στην επιστολή του.   

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι θα αποσυρθεί από το χώρο της μουσικής εις ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και για να συμπαρασταθεί στους κρατούμενους, που αντιμετωπίζονται ως στυγνοί εγκληματίες. Τις προηγούμενες εβδομάδες, η ιρανική κυβέρνηση προχώρησε σε μία σειρά συλλήψεων Ιρανών που μεταγλώττιζαν και μετέφραζαν τηλεοπτικά προγράμματα για ξένα δορυφορικά δίκτυα.