Αν και η Λουντμίλα Πούτινα, σύζυγός του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ποτέ δεν εμφανιζόταν πολύ στο δημόσιο προσκήνιο, τελευταία μοιάζει σχεδόν  να έχει εξαφανιστεί, πυροδοτώντας φήμες από κάποιους, αλλά και απόλυτη αδιαφορία από άλλους.  
Αν και πρώτη κυρία της Ρωσίας, τα 55α γενέθλιά της την περασμένη Κυριακή πέρασαν παντελώς απαρατήρητα: χωρίς εορτασμούς ή πυροτεχνήματα, ούτε καν μία λέξη στα κρατικά κανάλια της χώρας. Αντιθέτως, εκείνοι που δεν εγκατέλειψαν τη χώρα για τις παραδοσιακές 15ήμερες διακοπές μετά την Πρωτοχρονιά συζητούσαν ασχολούνταν με τις κινήσεις και τα κίνητρα του πρωην γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος πήρε ρωσικό διαβατήριο για φορολογικούς λόγους.  

Πέρυσι ρωτούσε κανείς περιστασιακά στο Διαδίκτυο «πού πήγε η Λουντμίλα», όμως εφέτος οι συμπολίτες της την ξέχασαν εντελώς. Φυσικά αυτό δεν μοιάζει ιδιαιτέρως παράξενο σε μια χώρα αδιάφορη για τις συζύγους των ηγετών, όπου οι πρώτες κυρίες σπάνια προσπαθούν να καρπωθούν λίγη από την προβολή των συζύγων τους.  

Ομως ακόμη κι έτσι, οι δημόσιες εμφανίσεις της Πούτινα ήταν σπάνιες και εξαιρετικά σεμνές. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκε δημοσίως ήταν την περασμένη άνοιξη, στην ορκωμοσία του συζύγου της. Μόνο ένας επίσημος έστειλε ευχές και αυτός δεν ήταν άλλος από τον τσετσένο πρόεδρο  Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος έστειλε  μέσω Τουίτερ μια ευχή που δημιούργησε φημολογίες περί «απόσυρσης» της Πούτινα: «Θα ήθελα να συγχαρώ την πρώτη σύζυγο του Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς, Λουντμίλα Αλεξάντροβνα και να της ευχηθώ να είναι πολύχρονη όπως οι Καυκάσιοι».   

Οι κουτσομπόληδες του Διαδικτύου άρχισαν αμέσως μετά να αναρωτιούνται αν υπάρχει και… δεύτερη σύζυγός δεδομένου ότι ουδέποτε υπήρξε ανακοίνωση περί διαλύσεως του γάμου του ρώσου προέδρου.  

Οσο για τον ίδιο τον Πούτιν, την ημέρα των γενεθλίων της μητέρας των δύο κοριτσιών του, εμφανίστηκε  να αγκαλιάζει όχι την επί 30 χρόνια συμβία του, αλλά τον Ντεπαρντιέ - και όλα αυτά την ώρα που σύμφωνα με το παλιό χριστιανικό ημερολόγιο που ακολουθείται στη Ρωσία επρόκειτο παράλληλα για την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, η Πούτινα έφερνε σε δύσκολη θέση τον σύζυγό της κατά τις δημόσιες εμφανίσεις της και ήταν «βάρος» για εκείνον, για αυτό και «εξαφανίστηκε». Αλλωστε παραδοσιακά, οι Ρωσίδες οφείλουν «να γνωρίζουν τη θέση τους», που δεν είναι υποχρεωτικά ισότιμη με του συζύγου τους.    

Προς το παρόν, κανείς δεν γνωρίζει καν πού βρίσκεται η πρώτη κυρία. Μερικές αναφορές λένε ότι βρίσκεται σε γυναικείο μοναστήρι έξω από το Πσκοβ, άλλοι ότι ζει σε μια καλά φυλαγμένη βίλα στα περίχωρα στης Μόσχας ή της Αγίας Πετρούπολης  ή ακόμη και στο Παρίσι. Ομως καμία από αυτές τις φήμες δεν έχει επαληθευτεί.

Μία όμάδα 300 ατόμων την είδε στην πρωτοχρονιάτικης δεξίωση στο Κρεμλίνο, όπου αν και η συγκέντρωση δεν προβλήθηκε στην τηλεόραση μάρτυρες την ήθελαν να μοιάζει χαρούμενη και ευδιάθετη, καθήμενη ανάμεσα στον ρώσο πατριάρχη Κύριλλο και την πρώην πρώτη κυρία Σβετλάντα Μεντβέντεβνα.


Πηγή: tovima.gr