Απέκλεισε το ενδεχόμενο να εκφωνήσει ομιλίες σε προεκλογικές συγκεντρώσεις οι οποίες πρόκειται να γίνουν σε ανοικτούς χώρους όπως για παράδειγμα σε πλατείες ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι διότι «μπορεί να κινδυνεύσει η ακεραιότητά του», όπως ανέφερε σε σημερινές του δηλώσεις.
Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και πρώην πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ορισμένες αρχές ανησυχούν για την σωματική του ακεραιότητα, κάτι που έμαθε ανεπίσημα από τους σωματοφύλακές του και πρόσθεσε ότι λόγω αυτού, «πρόκειται να μιλήσει μόνο σε συνεδριακά κέντρα και θέατρα».

Η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο όμως διαψεύδει, τουλάχιστον εν μέρει, τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Οι πληροφορίες περί απειλής κατά της ζωής του Μπερλουσκόνι «δεν επιβεβαιώνονται από τις μυστικές υπηρεσίες, ούτε από το υπουργείο Εσωτερικών», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

Το δημοσίευμα της Ιλ Μεσατζέρο σημειώνει πως «αν υπήρχε όντως τέτοιος κίνδυνος, ο Καβαλιέρε δεν θα το μάθαινε ανεπίσημα», πολύ περισσότερο «από τους σωματοφύλακές του».

Πηγές του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών λένε ότι τα μέτρα προστασίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι «παρόμοιου επιπέδου» με εκείνα που εφαρμόζονται για τον πρόεδρο της βουλής Τζανφράνκο Φίνι και τον πρόεδρο της γερουσίας Ρενάτο Σκιφάνι.

Σε ό,τι αφορά τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, τα μέτρα ασφαλείας είναι ακόμη αυστηρότερα.