Μια επιδημία χολέρας, από την οποία έχουν ασθενήσει ήδη δεκάδες άνθρωποι στην Αβάνα, προσπαθούν να συγκρατήσουν οι αρχές της Κούβας.    
Σε μια σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει πως τα κρούσματα εντοπίσθηκαν για πρώτη φορά στις 6 Ιανουαρίου και γίνονται ενέργειες για να περιοριστεί η λοιμώδης νόσος.

«Πενήντα ένα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται λόγος για θανάτους.

«Χάρη στα μέτρα που υιοθετήθηκαν, η μετάδοση της νόσου έχει σχεδόν σταματήσει», προστίθεται.

Σύμφωνα με πηγές, τα πρώτα κρούσματα εντοπίσθηκαν σ' έναν αγώνα μπέιζμπολ στο Λατινοαμερικανικό Στάδιο του δήμου του Σέρο της κουβανικής πρωτεύουσας, όπου οπαδοί είχαν φτάσει απ' όλη την πόλη για να παρακολουθήσουν το παιγνίδι της ομάδας τους, των Ιντουστριάλες.

«Ξέρουμε τι συνέβη. Σ' ένα παιγνίδι νωρίτερα αυτό το μήνα, ήταν μολυσμένα είτε τα χοιρινά σάντουιτς ή το αναψυκτικό Tan Rico», δήλωσε η αξιωματούχος.

«Ασθένησαν ακόμη και μερικοί παίκτες του μπέιζμπολ», πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως η χολέρα έκανε την εμφάνισή της στο Σέρο και «αργότερα επεκτάθηκε σε άλλους δήμους της πρωτεύουσας».

Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την Αβάνα, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τουρίστες που ασθένησαν.
TAGS