Αντισημιτικά σχόλια που είχε κάνει ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι το 2010, όταν ήταν ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καταδίκασε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ότι η γλώσσα που είχε χρησιμοποιήσει τότε ο Μόρσι ήταν «βαθιά προσβλητική» και ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες στην αιγυπτιακή κυβέρνηση για το ζήτημα.

Σχεδόν πριν από τρία χρόνια, ο Μόρσι, ισλαμιστής πολιτικός ηγέτης, εκφώνησε ομιλία καλώντας τους Αιγυπτίους να «αναθρέψουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους με μίσος» για τους εβραίους και τους σιωνιστές, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη μερικούς μήνες αργότερα, ο Μοχάμεντ Μόρσι χαρακτήρισε τους σιωνιστές ως «παράσιτα που επιτίθενται στους Παλαιστίνιους, πολεμοκάπηλους, απόγονους πιθήκων και χοίρους» σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Κάρνεϊ σημείωσε ωστόσο ότι ο Μόρσι, ως πρόεδρος, βοήθησε με διαμεσολάβηση για μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, ενώ έχει υποσχεθεί να επικυρώσει τη συνθήκη ειρήνης της Αιγύπτου με το Ισραήλ.

Πηγή: in.gr