Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων, σκοτώθηκαν σήμερα σε τρεις συντονισμένες επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, μία ημέρα μετά το θάνατο 87 ανθρώπων στο πανεπιστήμιο του Χαλεπιού.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Λονδίνο, ένα από τα παγιδευμένα αυτοκίνητα είχε ως στόχο κρατικά οχήματα που βρίσκονταν κοντά σε ένα κτίριο το οποίο χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες ασφαλείας. Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε εναντίον ενός κτιρίου των υπηρεσιών ασφαλείας και η τρίτη σε ένα σταθμό ελέγχου, σε ένα δρόμο που οδηγεί στην πόλη του Ιντλίμπ.


Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε από την πλευρά του ότι «τρομοκράτες που εκτελούσαν αποστολή αυτοκτονίας πυροδότησαν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα (...) Το πρώτο εξερράγη στην πλατεία Ζεράα και το δεύτερο στη διασταύρωση Μοτλάκ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 πολίτες και να τραυματιστούν άλλοι 30». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν άλλες δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Ιντλίμπ.