Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες εντοπισμού του 47χρονου ψαρά Αναστάσιου Πολυκάρπου, ο οποίος εξαφανίστηκε τη Δευτέρα τα ξημερώματα, όταν μετέβηκε για ψάρεμα στην περιοχή Κάβο Γάτα.
Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, δήλωσε πως οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την ακτογραμμή, από το Παραμάλι μέχρι και ανατολικά του νέου λιμανιού, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί ο 47χρονος.

«Μέχρι χθες, οι έρευνες ήταν υπό την καθοδήγηση του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, όμως σήμερα θεωρείται πλέον ως ελλείπον πρόσωπο και οι εξετάσεις βρίσκονται υπό την αιγίδα της αστυνομίας», συμπλήρωσε.

Στις έρευνες λαμβάνουν μέρος σκάφη της λιμενικής αστυνομίας και των Βρετανικών Βάσεων, εθελοντικές ομάδες, μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού καθώς και ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, ενώ λόγω των καιρικών συνθηκών, οι έρευνες δυτών στο βυθό της θάλασσας έχουν σταματήσει.

Η βάρκα του 47χρονου εντοπίστηκε χθες το πρωί ακυβέρνητη, 0.6 ναυτικά μίλια από την ακτή, με τη μηχανή σε λειτουργία, όπως επίσης και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο εναγωνίως καλούσε η σύζυγος του.

Πηγή: sigmalive.com