Έντεκα πολίτες, ανάμεσά τους επτά κορίτσια και τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Χουσεϊνίγια, νότια της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά [αεροσκάφη] έριξαν τρεις μεγάλης ισχύος βόμβες σε αυτή την περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Υπάρχουν ακόμη πτώματα κάτω από τα συντρίμμια, πρόσθεσε ο Άμπντελ Ραχμάν, διευκρινίζοντας ότι στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες της Συρίας που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή αυτή όπου βρίσκονται επίσης πολλοί πρόσφυγες από την περιοχή των Υψωμάτων του Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ.

Βίντεο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο αντικαθεστωτικοί ακτιβιστές απεικονίζει άνδρες να ανασύρουν την ακέφαλη σορό ενός άντρα από τα συντρίμμια. Ένας άνδρας κραυγάζει «Μπασάρ αλ Άσαντ, προδότη» στην κάμερα.

Φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης καταδεικνύουν πολλές κατεστραμμένες κατοικίες στον καταυλισμό προσφύγων Χουσεϊνίγια.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, το οποίο βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία σ' όλη στη Συρία, πάνω από 3.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Άσαντ τον Μάρτιο του 2011.

Συνολικά, την Πέμπτη, 12 πολίτες σκοτώθηκαν στην περιφέρεια της Δαμασκού. Δύο αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες με στρατιώτες, σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό της ίδιας ΜΚΟ.

Την Τετάρτη σκοτώθηκαν 148 άνθρωποι -ανάμεσά τους 77 πολίτες- σε επεισόδια βίας στη Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.