Σκληρή αναμένεται η μάχη για τον έλεγχο του γερμανικού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας αφού σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο κυβερνών συνασπισμός της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και η κεντροαριστερή αντιπολίτευση είναι στα ίδια επίπεδα.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από δημοσκόπηση της εταιρείας GMS, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και οι φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) αναμένεται να κερδίσουν και οι δύο μαζί το 46% των ψήφων στο κρατίδιο.

Η υποστήριξη των δύο αντιπολιτευόμενων κομμάτων, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, υπολογίζεται επίσης από τη δημοσκόπηση σε 46%.

Εντούτοις οι ειδικοί δηλώνουν πως μόνο το 5% των ψηφοφόρων σχεδιάζει να ψηφίσει το FDP. Βάσει της γερμανικής εκλογικής νομοθεσίας, αν το ποσοστό του κόμματος πέσει κάτω από το 5%, δεν θα εκλέξει κανένα βουλευτή στη βουλή του κρατιδίου, πράγμα που σημαίνει πως μια κακή επίδοση του FDP θα μπορούσε να εξαλείψει τις ελπίδες της CDU να σχηματίσει μια πλειοψηφία με άλλες συντηρητικές δυνάμεις.

Οι εκλογές στο κρατίδιο θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή. Θεωρούνται σημαντικό τεστ πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία που αναμένεται να διεξαχθούν το Σεπτέμβριο.