Την αναβολή της ομιλίας του Ντέιβιντ Κάμερον για τις σχέσεις Μεγάλης Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή στο Άμστερνταμ, ανακοίνωσε το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού, λόγω των εξελίξεων στην Αλγερία.

Ο Κάμερον προειδοποίησε τους Βρετανούς ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν «άσχημα νέα» από την έκβαση της επιχείρησης του αλγερινού στρατού στη μονάδα φυσικού αερίου όπου άγνωστος αριθμός δυτικών εργαζόμενων κρατούνται όμηροι από ισλαμιστές απαγωγείς.

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα επικίνδυνη, αβέβαιη, ρευστή κατάσταση και φρονώ ότι θα έπρεπε να προετοιμαζόμαστε για την πιθανότητα να ακούσουμε άσχημα νέα», σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφερόμενος στην επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων.

Η ομιλία του στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και στους κύκλους των ευρωπαίων πολιτικών αξιωματούχων.

«Λόγω των γεγονότων στην Αλγερία, η αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολλανδία αναβάλλεται», ανέφερε η ανακοίνωση του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου.