Επίθεση με οξύ δέχθηκε από άγνωστο ο ρώσος χορογράφος και χορευτής Σεργκέι Φιλίν, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Μπολσόι, και νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα μάτια, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το φημισμένο ρωσικό θέατρο και η αστυνομία.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ, το οποίο επικαλείται εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο Φιλίν δέχθηκε την επίθεση αργά χθες το βράδυ από άγνωστο, ο οποίος του έρριξε στο πρόσωπο «πιθανότατα οξύ» έξω από το σπίτι του, στο κέντρο της Μόσχας.

Ο ρώσος χορογράφος νοσηλεύεται με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα μάτια, δήλωσε στο Ιτάρ-Τας η Καταρίνα Νοβικόβα, εκπρόσωπος του Μπολσόι. Σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, οι γιατροί φοβούνται πως ο Φιλίν μπορεί να χάσει την όρασή του και δήλωσαν ότι θα είναι σε θέση να το γνωρίζουν σε δυο εβδομάδες. Εκτιμούν εξάλλου ότι θα χρειαστούν έξι εβδομάδες για την πλήρη ανάρρωσή του Φιλίν.

Η εκπρόσωπος του Μπολσόι, στενή φίλη του Φιλίν, δήλωσε ότι ο χορογράφος, ο οποίος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπολσόι τον Μάρτιο του 2011, δεχόταν απειλές και άφησε να εννοηθεί ότι η επίθεση αυτή έχει σχέση με επαγγελματικές αντιπαλότητες. «Ο Σεργκέι δεχόταν συνεχώς απειλές από τότε που ανέλαβε τη θέση αυτή, όπως και οι προκάτοχοί του», είπε.