Αβεβαιότητα επικρατεί για την τύχη των ομήρων στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου, με τον γάλλο πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό να επιβεβαιώνει σήμερα το θάνατο αρκετών εξ αυτών.

Ο γάλλος πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο αριθμός τους και η υπηκοότητά τους δεν είναι ακόμα γνωστοί. «Συνομίλησα με τον αλγερινό πρωθυπουργό, ο οποίος μού επιβεβαίωσε ότι η επιχείρηση συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Ερό κατά την ομιλία του στους δημοσιογράφους με την ευκαιρία του Νέου Έτους στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Oι πληροφορίες κάνουν λόγο για 60 άτομα που βρίσκονται ακόμα υπό ομηρεία, ενώ περίπου 650 άνρωποι φέρονται να έχουν απελευθερωθεί.

Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας της Αλγερίας δήλωσε ότι 18 ένοπλοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της Αλγερίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωση των ομήρων, διευκρινίζοντας ότι η ομάδα των ισλαμιστών, η οποία επετέθη εναντίον του συγκροτήματος αριθμούσε 30 άνδρες.

Στο Λονδίνο, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αλγερινό ομόλογό του ότι η επιχείρηση στην έρημο της Αλγερίας συνεχίζεται με την καταδίωξη των ενόπλων και την αναζήτηση των ομήρων.

Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας της Αλγερίας δήλωσε ότι 18 ένοπλοι ισλαμιστές σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της Αλγερίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την απελευθέρωση των ομήρων, διευκρινίζοντας ότι η ομάδα των ισλαμιστών, η οποία επετέθη εναντίον του συγκροτήματος αριθμούσε 30 άνδρες. Στο μεταξύ, από πηγή των αλγερινών δυνάμεων ασφαλείας έγινε γνωστό πως μια ομάδα ισλαμιστών μαχητών βρίσκεται ακόμη σήμερα μέσα στο συγκρότημα των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου.

Μάλιστα, η οργάνωση που συνδέεται με την αλ-Κάιντα και υποστηρίζει πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση και τη σύλληψη ομήρων, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει κι άλλες επιχειρήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Μαυριτανίας ANI επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της οργάνωσης.

Η οργάνωση Μουλατχαμίν προειδοποίησε τους Αλγερινούς να «μείνουν μακριά από τις εγκαταστάσεις ξένων εταιρειών καθώς θα χτυπήσουμε ξανά εκεί που δεν το περιμένουν», μετέδωσε το ANI.