Σε ποσοστό 51% εμπιστεύονται οι Αμερικανοί τον Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζουν ωστόσο ενστάσεις για τους χειρισμούς του στην οικονομία.

Αυτό είναι το συμπέρασμα δημοσκόπησης, που έγινε για λογαριασμό των New York Times/CBS, και δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, δύο ημέρες πριν από την έναρξη της δεύτερης θητείας του Δημοκρατικού προέδρου.

Δυόμισι μήνες μετά την επανεκλογή του, και έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία, στη διάρκεια της οποίας δέχτηκε επιθέσεις για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την οικονομία, ο Ομπάμα εξακολουθεί να αγωνίζεται να πείσει τους Αμερικανούς για το θέμα αυτό: το 49% αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του στην οικονομία, ενώ το 46% την εγκρίνει.

Ακόμη, οι Αμερικανοί σε ποσοστό 47% αποδοκιμάζουν το χειρισμό των φορολογικών θεμάτων, ενώ ένα 45% τον εγκρίνει.

Επιπλέον, το 54% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο ο Ομπάμα διαχειρίζεται το θέμα του ελλείμματος, έναντι 37% που τον εγκρίνουν.

Ο Ομπάμα παίρνει τον καλύτερο βαθμό στα θέματα της εθνικής ασφάλειας: το 49% των Αμερικανών εγκρίνει τη διαχείρισή του στο θέμα αυτό, το 36% την αποδοκιμάζει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις 11 έως τις 15 Ιανουαρίου σε 1.100 ενήλικες, με ένα περιθώριο σφάλματος ±3 ποσοστιαίες μονάδες.