Περισσότεροι από τους μισούς Πορτογάλους πιλότους αεροσκαφών παραδέχτηκαν ότι έχουν κοιμηθεί στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Εννέα στους δέκα (ποσοστό 91%) πιλότους είπαν ότι λόγω κούρασης έχουν κάνει λάθη μέσα στο πιλοτήριο. Το 53% πήρε έναν υπνάκο εν πτήσει. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από το πορτογαλικό ινστιτούτο πολιτικής αεροπορίας INAC και σε αυτήν συμμετείχαν 456 πιλότοι.

Ο Νίνιο Κεϊρός, εκπρόσωπος του σωματείου των πιλότων, έκανε λόγο για "ανησυχητικό φαινόμενο". Σημείωσε ότι τυχόν λάθη των πιλότων μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερη σημασία αφού στα αεροσκάφη εκτός του κυβερνήτη υπάρχει πάντα και συγκυβερνήτης. Σε συνδυασμό όμως με άλλους παράγοντες κινδύνου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό πρόβλημα.

Ο Κεϊρός εξέφρασε την ανησυχία του ότι η τροποποίηση των κανονισμών που αφορά την κούραση των πιλότων και συζητάται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να υποχρεώσει τους πιλότους να εργάζονται για ακόμη περισσότερες ώρες απ' ότι σήμερα.