Η υγεία της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Σεργκέι Βλασένκο ο οποίος μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

«Δεν είμαι ειδικός αλλά η κατάστασή της είναι κρίσιμη», είπε και πρόσθεσε ότι δεν τον αναγνώρισε αμέσως.

Η γυναίκα σύμβολο της πορτοκαλί επανάστασης, βρέθηκε από τον Βλασένκο να κοιμάται μέσα στο μπάνιο του θαλάμου του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται εδώ και μήνες καθώς η υγεία της παρουσίασε σοβαρά προβλήματα. Η ίδια υποστήριξε ότι κοιμάται στο μπάνιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία βιντεοκάμερας στον θάλαμό της. Μάλιστα όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, όταν την αντίκρισε νόμιζε ότι ήταν νεκρή.

Η Τιμοσένκο που εκτίει επταετή ποινή φυλάκισης για κατάχρηση εξουσίας είχε πραγματοποιήσει δύο φορές απεργία πείνας ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ είχε καταγγείλει πως ξυλοκοπήθηκε άγρια από τρεις υπαλλήλους των φυλακών. «Μου έβαλαν ένα σεντόνι ενώ κοιμόμουν και άρχισαν να με χτυπούν στο στομάχι τόσο δυνατά που πίστεψα ότι αυτά θα είναι τα τελευταία λεπτά της ζωής μου. Επειτα έστριψαν τα μπράτσα μου, με σήκωσαν και με έσυραν έξω» είχε γράψει σε ανακοίνωσή της. Αρχικά είχε αρνηθεί μάλιστα όποια ιατρική φροντίδα, όμως χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας δισκοκήλη που της προκαλούσε αφόρητους πόνους.

Πηγή: protothema.gr