Ο υπουργός Επικοινωνίας της Αλγερίας Μοχάμεντ Σαΐντ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση ισλαμιστών εναντίον εγκαταστάσεων στη Σαχάρα ενδέχεται να αυξηθεί, έπειτα από έναν πρώτο προσωρινό επίσημο απολογισμό με 23 ομήρους νεκρούς καθώς και 32 ισλαμιστές που μετείχαν στην επίθεση, μετέδωσε το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS.
Ο υπουργός είπε ακόμη ότι οι απαγωγείς κατάγονταν από τουλάχιστον έξι χώρες «αραβικές, αφρικανικές και μη αφρικανικές».
«Δυστυχώς, φοβάμαι πολύ ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί», προειδοποίησε ο υπουργός μιλώντας στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 3, ενώ αρκετές χώρες ανακοίνωσαν ότι πολίτες τους που εργάζονταν στις εγκαταστάσεις αυτές εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι.

«Οι ειδικές δυνάμεις συνεχίζουν να μεριμνούν για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου στη Τιγκετουρίν αναζητώντας πιθανώς κι άλλα θύματα, καθώς ο απολογισμός που έχει δώσει μέχρι στιγμής το υπουργείο είναι προσωρινός», δήλωσε. «Ο τελικός απολογισμός θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ωρών».

Οι Αλγερινοί δεν έχουν δώσει απολογισμό για ξένους πολίτες αφήνοντας τη μέριμνα αυτή στις ενδιαφερόμενες χώρες. Η Ιαπωνία έχει ανακοινώσει ότι 10 πολίτες της εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι, η Νορβηγία πέντε και η Μαλαισία δύο.
Το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι τρείς ακόμη Βρετανοί και ένας κάτοικος Βρετανίας είναι νεκροί ότι ακόμη τρεις πολίτες της πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

Ένας Αλγερινός σκοτώθηκε, σύμφωνα με επίσημες αλγερινές πηγές.
Ανάμεσα στους θανάτους ξένων πολιτών που επιβεβαίωσαν οι χώρες τους είναι ενός Γάλλου, ενός Αμερικανού και ενός Ρουμάνου. Ο Μοχάμεντ Σαΐντ είπε επίσης ότι οι ισλαμιστές «ήταν τουλάχιστον έξι (διαφορετικών) εθνικοτήτων». «Κατάγονταν από αραβικές, αφρικανικές και μη αφρικανικές χώρες», είπε υποδηλώνοντας ίσως και χώρες της Δύσης.

Η δημόσια τηλεόραση της Αλγερίας, επικαλούμενη «ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους», μετέδωσε χθες βράδυ ότι οι απαγωγείς ήταν «λιβυκής, ολλανδικής, τυνησιακής, συριακής, αιγυπτιακής, υεμενίτικης, καναδικής εθνικότητας, καθώς και από το Μαλί», μετά την αναγνώριση στοιχείων των 32 νεκρών ισλαμιστών.