Στοιχεία που δείχνουν ότι ο δράστης της απόπειρας εναντίον του επικεφαλής τουρκικού μειονοτικού κόμματος στη Βουλγαρία Αχμέτ Ντογάν δεν αποσκοπούσε στη δολοφονία του, αλλά στον εκφοβισμό του έχουν στα χέρια τους οι αρχές της χώρας. 
«Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν γίνεται σαφές ότι ο 25 ετών δράστης Οκτάι Ενιμεχμέντοφ δεν αποσκοπούσε στο θάνατο του Αχμέντ Ντογάν, αλλά τον εκφοβισμό του», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχολογίας του υπουργείου Εσωτερικών, Νεντέλτσο Στόιτσεφ. 

«Ο άντρας που χθες (σ.σ. Σάββατο) επιτέθηκε τον Αχμέντ Ντογάν θα κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας και χουλιγκανισμό» δήλωσε ο εισαγγελέας της Σόφιας, Νικολάι Κόκκινοφ, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή άλλων ατόμων στην επίθεση. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο, την ώρα που ο Ντογάν μιλούσε στο συνέδριο του Κινήματος, του οποίου ηγείτο από το 1990. Ένας 25χρονος άνδρας βρέθηκε δίπλα του στο βήμα, κρατώντας ένα όπλο, το οποίο αργότερα αποδείχτηκε ότι ήταν αεροβόλο.

Ο Ντογάν αντέδρασε άμεσα και έσπρωξε τον άνδρα, ενώ αμέσως έσπευσε η ασφάλεια και ακινητοποίησε τον επιτιθέμενο.
Άνδρες της ασφάλειας απομόνωσαν τον νεαρό και οι φρουροί άρχισαν να τον κλοτσούν με μεγάλη βιαιότητα, όπως δείχνουν τα τηλεοπτικά πλάνα.

Στην κατοχή του 25χρονου, που κατάγεται από το Μπουργκάς, βρέθηκαν δύο μαχαίρια. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή του δεν έγινε γνωστή.

Άγνωστο παραμένει πώς κατάφερε να μπει στο χώρο, προσπερνώντας τα μέτρα ασφάλειας. 
Ο δράστης ανήκει και αυτός στην τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας. Κατά τον υπουργό Εσωτερικών είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο με κατοχή ναρκωτικών, χουλιγκανισμό και ληστείες.