Προβλήματα στις αεροπορικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να προκαλεί η κακοκαιρία και η συνεχιζόμενη χιονόπτωση.
Περίπου 260 πτήσεις - το 20% της κανονικής κυκλοφορίας – ακυρώθηκαν την Κυριακή στο διεθνές αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο ενώ για σήμερα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ματαιώνεται επιπλέον 10% των προγραμματισμένων πτήσεων.

Το αεροδρόμιο του Χίθροου έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια λίρες (60 εκατομμύρια ευρώ) για να οχυρωθεί από τις συνέπειες των χιονοπτώσεων, ιδιαίτερα με εξοπλισμό νέων εκχιονιστικών. Παραταύτα επαναλαμβάνονται οι σκηνές του Δεκεμβρίου του 2010, όταν το Χίθροου είχε παραλύσει για μερικές ημέρες εξαιτίας του χιονιού, αναγκάζοντας χιλιάδες επιβάτες να κοιμούνται στους τερματικούς σταθμούς και δημιουργώντας μεγάλη συζήτηση για τις αντοχές του αεροδρομίου.

«Το 2010, ο αερολιμένας είχε κλείσει εντελώς. Στις μέρες μας, οι πίστες είναι ανοικτές», υποστήριξε η εκπρόσωπος του αερολιμένα, εξηγώντας ότι η αναστάτωση στις πτήσεις οφείλεται αυτή τη φορά στην κακή ορατότητα.