Ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε τους άραβες ψηφοφόρους του Ισραήλ, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του πληθυσμού, να ψηφίσουν «μαζικά» αύριο, Τρίτη, στις βουλευτικές εκλογές και να δείξουν την «ανησυχία» τους για το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως θα επανεκλεγεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Ο Αραβικός Σύνδεσμος καλεί τους άραβες πολίτες του Ισραήλ να ψηφίσουν μαζικά στις εκλογές ώστε να εκπροσωπηθούν και να μπορούν να αντιταχθούν στους ρατσιστικούς νόμους» που θα μπορούσε να ψηφίσει η Κνεσέτ (το ισραηλινό κοινοβούλιο), αναφέρει ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την παραμονή της ψηφοφορίας.

Η παναραβική οργάνωση, η οποία έχει την έδρα της στο Κάιρο, προσθέτει πως παρακολουθεί «με πολλή ανησυχία» αυτές τις εκλογές, που αναμένεται ότι θα κερδίσει ο απερχόμενος πρωθυπουργός και αρχηγός του δεξιού Λικούντ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η πλειονότητα των εδρών μπορεί να πάει στην εξτρεμιστική δεξιά που δεν θέλει την ειρήνη» με τους Παλαιστίνιους, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία υπενθυμίζονται οι δηλώσεις του Νετανιάχου που τάσσεται εναντίον οποιασδήποτε απομάκρυνσης των εβραϊκών οικισμών από τα Παλαιστινιακά Εδάφη σε περίπτωση επανεκλογής του.

Οι Άραβες αποτελούν περίπου το 20% του ισραηλινού πληθυσμού «και πρέπει να εκπροσωπούνται με βάση αυτό το ποσοστό», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Οι εκπρόσωποί τους στη μελλοντική Κνεσέτ θα πρέπει «να αντιταχθούν σε οτιδήποτε αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο ή στις αρχές της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».