Σε… γκάφα υπέπεσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, καθώς αποκάλεσε τον εαυτό του «πρόεδρο των ΗΠΑ»!  
Τα Μέσα Μαζικής Eνημέρωσης της χώρας άδραξαν την ευκαιρία σπεύδοντας να επισημάνουν ότι αποκάλυψε άθελά του τις πoλιτικές του φιλοδοξίες για το 2016. Λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, ο κύριος Μπάιντεν δήλωσε : «Είμαι περήφανος που είμαι πρόεδρος των ΗΠΑ».   

Όταν το κοινό άρχισε να γελάει και εν συνεχεία ξέσπασε σε χειροκροτήματα , ο γιος του Μπάιντεν, Μπο, πλησίασε τον πατέρα του καλώντας τον να επανορθώσει.  

Τότε, ο Μπάιντεν συνειδητοποίησε την… γκάφα που έκανε και έσπευσε να διορθώσει το λάθος.  

«Είμαι περήφανος που είμαι αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Αλλά θα αισθανόμουν ακόμα πιο περήφανος αν ήμουν ο Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος των ΗΠΑ».   

Όπως υπογραμμίζει το Reuters, ο Μπάιντεν άνοιξε τα… χαρτιά του, ότι,  δηλαδή σκοπεύει να διεκδικήσει για το 2016 με τους Δημοκρατικούς τον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ.  

Ο Μπάιντεν, δεν είναι έτσι  κι αλλιώς ο πρώτος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που θα διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα. Και ο Αλ Γκορ ήταν και πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αλλά και πρώην προεδρικός υποψήφιος.  

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Μπάιντεν θα κονταροχτυπηθεί με το «βαρύ πυροβολικό» των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ το 2016 , αν πραγματικά ευσταθούν τα δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η απερχόμενη υπουργός Εξωτερικών έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τον  προεδρικό θώκο.