Κρίσιμη συνάντηση, την πρώτη μετά το ξέσπασμα της πολιτική κρίσης στην ΠΓΔΜ, πρόκειται να έχουν ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Ο Γκρούεφσκι κάλεσε, για αύριο το μεσημέρι, τον Τσερβενκόφσκι για συνάντηση στα Σκόπια, στην οποία θα εξετασθεί η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, μετά τα επεισόδια στη Βουλή, στις 24 Δεκεμβρίου του 2012 και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το Κοινοβούλιο.

Πηγές από το κόμμα του κ. Τσερβένκοφσκι, τη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), ανέφεραν ότι ο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Γκρούεφσκι για συνάντηση και ότι σε αυτήν θα επαναλάβει το αίτημα για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, καθώς και τις προϋποθέσεις με τις οποίες το SDSM συναρτά τη συμμετοχή του σε αυτές.

Το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι, το VMRO-DPMNE, πριν από δέκα ημέρες, είχε απορρίψει το αίτημα της αντιπολίτευσης του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι για πρόωρες βουλευτικές εκλογές στη χώρα, με το επιχείρημα ότι τα τελευταία έξι χρόνια διεξήχθησαν τρεις φορές βουλευτικές εκλογές, οι δε τελευταίες μόλις πριν ενάμιση χρόνο (τον Ιούνιο του 2011).

Δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων Utrinski Vesnik ανέφερε ότι δυτικοί διπλωμάτες στην ΠΓΔΜ, με επικεφαλής τον πρέσβη των ΗΠΑ στα Σκόπια Πολ Γουόλερς, φέρονται να έχουν προτείνει στους κυρίους Γκρούεφσκι και Τσερβένκοφσκι τη μετάθεση των δημοτικών εκλογών, που προκηρύχθηκαν για τις 24 Μαρτίου, για τον Ιούνιο, με παράλληλη διεξαγωγή και πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα.