Οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν χθες βράδυ στη Λεμεσό για ναρκωτικά, αποδείχθηκαν ότι είχαν και... υπόβαθρο σε άλλες σοβαρές παράνομες υποθέσεις.
Ο 17χρονος τουρκοκύπριος κι ο 47χρονος συμπατριώτης του, που διαμένουν μόνιμα στη Λεμεσό, είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία, για υποθέσεις κατοχής και χρήσης ναρκωτικών, αλλά και την εμπλοκή τους σε διαρρήξεις και κλοπές.

Μετά από αστυνομικό έλεγχο και τον εντοπισμό στην κατοχή των υπόπτων μικρής ποσότητας κάνναβης, υπήρξε αντίδραση από τους τουρκοκύπριους, που επιχείρησαν να διαφύγουν και να αποφύγουν τη σύλληψη. Η απόπειρά τους επιβάρυνε την θέση τους με τα επιπλέον αδικήματα διάπραξης τροχαίων αδικημάτων, επίθεσης εναντίον αστυνομικού και αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη τους.

Ολοκληρώνοντας την σωματική έρευνα των υπόπτων οι αστυνομικοί εντόπισαν στον νεαρό τουρκοκύπριο πιστωτική κάρτα, η οποία αποδείχθηκε πως ανήκει σε 75χρονη αγγλίδα επισκέπτρια. Νωρίτερα χθες είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία από την ίδια πως έπεσε θύμα «τσαντάκια» ενώ περπατούσε σε πεζοδρόμιο κεντρικού δρόμου στη Λεμεσό.

Αργότερα σήμερα θα κληθεί στην Αστυνομία η παραπονούμενη να αναγνωρίσει τα προσωπικά της είδη που περιέχονταν στην τσάντα της, καθώς εκτιμάται πως μετά τις έρευνες που θα ακολουθήσουν, κάποια θα ανευρεθούν στην κατοχή του υπόπτου. Τις υποθέσεις γύρω από τις παράνομες δραστηριότητες των συλληφθέντων διερευνούν η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη και το Τμήμα Μικροπαραβάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού.

Πηγή: kathimerini.com.cy