Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ισραηλινοί, για να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Φαβορί για μία τρίτη θητεία, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με μικρότερη όμως πλειοψηφία. Τα εκλογικά κέντρα ανοίγουν στις 7 το πρωί ώρα Ισραήλ (0500 GMT) και αναμένεται να κλείσουν στις 10 το βράδυ.
Αμέσως μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, θα ανακοινωθούν τα exit polls, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το πρωί της Τετάρτης. Προεκλογικά ο Νετανιάχου έχει υποσχεθεί πως αν παραμείνει στην εξουσία, θα συνεχίσει την ανέγερση των εβραϊκών οικισμών στα εδάφη που κατακτήθηκαν κατά τον πόλεμο του 1967, μια πολιτική που θα φέρει το Ισραήλ απέναντι από την Ουάσιγκτον και ακόμα πιο μακριά από την ειρήνη με τους Παλαιστινίους.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου, το οποίο έχει αναπτύξει ένα εκλογικό σύμφωνο με την υπερ-εθνικιστική ομάδα Γισραέλ Μπεϊτενού, θα λάβει τις περισσότερες έδρες στις βουλευτικές εκλογές.

Ωστόσο με δεδομένο ότι στις εκλογικές αναμετρήσεις στο Ισραήλ πότε ένα κόμμα δεν έχει εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Νετανιάχου, ο οποίος θεωρεί ότι η αντιμετώπιση του Ιράν και οι πυρηνικές φιλοδοξίες του είναι κορυφαία προτεραιότητα του, θα πρέπει να αναζητήσει συμμάχους για τον έλεγχο της Κνεσέτ των 120 εδρών. Ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές εικάζουν ότι ο Νετανιάχου θα μπορούσε να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια πιο μετριοπαθή εικόνα για το Ισραήλ στην παγκόσμια σκηνή, μοιραζόμενος την εξουσία με κεντρώους σχηματισμούς.