Επιπλέον 43.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να χάσει η βρετανική βιομηχανία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο εξάμηνο μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες των εταιρειών για μείωση του κόστους.
Σύμφωνα με έρευνα της PricewaterhouseCoopers σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία Βρετανών Βιομηχάνων (CBI), τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, διαχειριστές ενεργητικού και άλλες εταιρείες στο Σίτι του Λονδίνου εκτιμάται ότι κατήργησαν 25.000 θέσεις εργασίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2012 και ενδεχομένως να περιορίσουν το εργατικό τους δυναμικό κατά 18.000 θέσεις εργασίας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι περικοπές εργατικού δυναμικού από εταιρείες της βιομηχανίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχουν υπερβεί από το 2012 τις 115.000 θέσεις εργασίας, όπως προκύπτει από στοιχεία του Bloomberg.

H Morgan Stanley -που έχει δραστηριότητες στο Λονδίνο- φέρεται να εξετάζει την κατάργηση περίπου 1.600 θέσεων από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ η Citigroup ανακοίνωσε το Δεκέμβριο ότι θα καταργήσει περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας και θα αποσυρθεί από ορισμένες αναδυόμενες αγορές, ώστε να μειώσει το κόστος. «Αυτό που βλέπουμε είναι έξοδος από ορισμένα προϊόντα, περιοχές ή αναδιάρθρωση δραστηριοτήτων από τη μία και από την άλλη αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο», επισημαίνει ο Κέβιν Μπάροους, στέλεχος της PwC.