«Κύμα» Σύρων μεταναστών στην Ιορδανία, καθώς πάνω από 12.000 Σύροι κατέφυγαν στην Ιορδανία τις τελευταίες έξι ημέρες για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις στη χώρα τους.

«Πάνω από 12.000 Σύροι διέφυγαν στην Ιορδανία κατά την διάρκεια των έξι τελευταίων ημερών. Η πλειονότητα τους είναι γυναίκες και παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άνμαρ αλ Χαμούντ, εκπρόσωπος της ιορδανικής κυβέρνησης αρμόδιος για τους Σύρους πρόσφυγες.

«Από την αρχή του έτους περίπου 25.000 Σύροι έχουν εισέλθει στη χώρα», πρόσθεσε. Οι ιορδανικές αρχές έχουν υποδεχθεί πάνω από 300.000 Σύρους πρόσφυγες από το ξέσπασμα της εξέγερσης εναντίον του Μπασάρ αλ Άσαντ που μετατράπηκε σε ένοπλη σύρραξη, τον Μάρτιο του 2011. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, εξ αυτών έχουν καταγραφεί και δέχονται αρωγή από αυτή οι 176.000.

Ενώ ο αριθμός των Σύρων προσφύγων οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε γειτονικές χώρες και στη Βόρεια Αφρική ξεπερνούν σήμερα τους 600.000, η Αρμοστεία εκτιμά ότι ενδέχεται ο αριθμός αυτός να φθάσει το 1,1 εκατ. ως τον Ιούνιο, εάν ο εμφύλιος πόλεμος συνεχιστεί.